OBİ'de Yedinci Gün

Günaydın,
Bugün OBİ'de son günümüzdü.
Biraz yoğun ve yorucu bir gün oldu.

Güne dijital oyundaki riskler, aşırı/kötü kullanımı ve bağımlılık konusu ile başladık. Burcu hocamızın sunumu ile başladık.




Sonrasında ise Sibel hocamızın internet güvenliği sunumu ile devam ettik. Sunumu dinledikten sonra ise fark ettik ki internet güvenliği hakkında pek az şey biliyoruz. 

"Acaba çocuk fotoğraflarını yayınlamak etik mi?  İstismar kapsamında ele alınabilir mi? Teknoloji kullanımı nasıl daha güvenli hale getirilebilir?" gibi bazı sorular aklımızı kurcalayan sorulardı. 
Daha önce bilmediğim ve ilk defa duyduğum Avusturalya'da olan bir kavram bende merak uyandırdı: Dijital Ehliyet.
Sonrasında ise çocuklar, aileler gençler ve öğretmenler için broşür oluşturduk. Benim bulunduğum grupla biz 0-6 yaş arasındaki çocuklara nasıl broşür oluşturabiliriz diye düşündük. 0-6 yaş grubu çocuklarının henüz okuma yazma bilemediklerini düşünerek broşürümüzü görsellerden tasarladık. 





Öğleden sonraki oturumda ise SENSE 3D aygıtını inceledik bu aygıtta taradığınız nesneleri 3 boyutlu olarak mobil ortama aktarılabiliyor ve istenirse çıktı olarak alınabilir. Benim büstüm ise aşağıda :)
Biraz savaşçıvari bir tasarım olsa da bence başarılı bir uygulama olmuş :)



Bunun sonrasında ise biraz duygusal bir kapanış toplantısı yaptık.
Sertifikalarımız dağıtıldıktan sonra hem projenin bitişi hemde Elif Hocamızın Profesörlüğünü kutladık.
Bu aşamada Nesrin hocamıza biraz duygusal anlar yaşatmış olabiliriz tabi :)




Son söz olarak proje başından sonuna kadar hiç bir şeyimizi eksik etmeyen Nesrin hocamıza, sürekli koşuşturan Ceren, Merve ve Ahmet hocamıza ve her daim bir şeylere yetişmeye çalışan Selin ile Tuğba'ya çok çok teşekkür ederim.
Tabi birde 7 gün boyunca deneyimleri ile bize kattıkları proje katılımcısı diğer hocalarımızı da unutmamak lazım.

Tabi birde Deniz var:)
Deniz seni hep uykulu halinle hatırlayacağım :)

Son olarak da İlayda'yı unutmamak lazım.

Projeden önceki pazar keşke beraber gidebilseydik deyip pazartesi sabah Nesrin hocanın telefonuyla projeye çağrılmam ve benimde gidebilmem belki de haftanın en güzel haberiydi:)



Yorumlar

Popüler Yayınlar