OBİ'de İkinci Gün

Bugün eğitimimize, dünün yorgunluğunu henüz atamadımız bir halde başladık.

Herşeyden habersiz masalara oturduğumuzda Atiye hocamızın bize bir sürprizi vardı. 

Atiye hocanın yönlendirmesi ile tüm masalara farklı oyuncaklar bırakılmıştı. Bize düşen ise dramatik oyun köşesi oyuncaklarıydı. 
Onlarla ilk etapta gerçek amaçlarına uygun şekilde kullandık fakat bu sıkıcı olunca yardımıza "Spiderman" koştu. Biz spiderı tabiki şekilden şekile sokup biraz amacı dışında kullandık.



Ben ne hallere düştüm diye dert yanmaya devam edemeden ona yemekler bile pişirttik.  Ama baktık olmuyor en sonunda hep beraber kule yapmaya karar verdik :).
Tabi sonrasında o kuleyi yıkmaya karar verdik o ayrı. 


Sonrasında ise bize sabah verilen tabletlerle oynamamıza izin verildi ve biz kendimizi "The KEBAB World"un sonsuz dünyasında bulduk. Ne mi yaptık orada? Tabi ki Adana kebap :) 
Bir müşterimize yetişemediğimiz için müşterimiz bize kızıp gitti ama olsun :D
Bunun sonrasında ise bir afiş tasarlamamız istendi bizden.
Bu afişler bizim geleneksel ve interaktif oyunlara bakış açımızı yansıttı diyebiliriz.

Aslında baktığımızda dijital oyunlar her ne kadar bireysel oynamaya müsait olarak görülse de bu oyunların bizim geleceğimiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu açıdan bakıldığında bu oyunların eğitimde uygun bir şekilde kullanılabilir hale getirilmesinde biz alanda çalışanlara büyük görevler düşmektedir.

Öğleden sonra ise yaptığımız uygulamalarda bu tarz oyunları alanda nasıl kullanabiliriz sorusunun cevabını bir uygulama ile görmüş olduk: ScrathJr(https://www.scratchjr.org/). 

Bu uygulama okul öncesi dönem çocukları ya da bu alanda çalışan kişilerin oyun düzenleyebilmeleri için blok kodlama (http://www.eba.gov.tr/kod/araclar) tabanlı bir uygulama ve rahatlıkla tabletlerden tasarım yapılabilecek şekilde kurgulanmış.
Uygulama gayet basit sistemle çalışmakta ve eklenen nesnelere hareket uygulanmakta.
Bu program ile benim kafamda oluşan fikir nasıl kavram öğretimi yapılabileceğiydi.
Bu açıdan proje sonunda Bu uygulamayı kullanarak nasıl kavram öğreteceğim üzerinde duracağım. 


Son olarak yaptığımız etkinlikte ise benim çok katkım olmasa da grubumuzun yazdığı şiir ise aşağıda:)






Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar